Dýňová polévka s arašídy
Složení
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 středně velká dýně hokkaido
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g arašídů, pražených a solených
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
- Sůl, pepř, pažitka
Příprava:
- Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte, lehce osmahněte v pánvi s olivovým olejem.
- Dýni omyjte, odstraňte jádro a nakrájejte na malé kousky. Přidejte do pánve a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše se přivede k varu a nechá se vařit asi 20 minut, dokud nebude dýně měkká. Potom ji rozmixujte na kaši.
- Přidejte tři čtvrtiny arašídů, kokosové mléko a limetkový džus a znovu rozmixujte.
- Dochuťte solí a pepřem a ozdobte zbytkem arašídů a petrželkou a podávejte.
Nutriční hodnoty:
Carbs, 21 g, 8 %
Sacharidy, 21 g, 8 %
Tuky, 25 g, 36 %
Kcal, 360, 18 %
Nasycené tuky, 6 g, 30 %