×

Dýňová polévka s arašídy

Složení

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká dýně hokkaido
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g arašídů, pražených a solených
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 polévkové lžíce limetkové šťávy
  • Sůl, pepř, pažitka

Příprava:

  1. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte, lehce osmahněte v pánvi s olivovým olejem.
  2. Dýni omyjte, odstraňte jádro a nakrájejte na malé kousky. Přidejte do pánve a zalijte zeleninovým vývarem.
  3. Vše se přivede k varu a nechá se vařit asi 20 minut, dokud nebude dýně měkká. Potom ji rozmixujte na kaši.
  4. Přidejte tři čtvrtiny arašídů, kokosové mléko a limetkový džus a znovu rozmixujte.
  5. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte zbytkem arašídů a petrželkou a podávejte.

Nutriční hodnoty:

Carbs, 21 g, 8 %

Sacharidy, 21 g, 8 %

Tuky, 25 g, 36 %

Kcal, 360, 18 %

Nasycené tuky, 6 g, 30 %

Předchozí článek
Tarator s arašídy