×

Zeleninové kuřecí kari s kešu oříšky a rýží

Složení:

  • 600 kuřecích prsíček na plátky
  • 3 šalotky
  • 1 kus zázvoru
  • 150 g arašídů, pražených a solených
  • Paprika
  • 400 g brokolice, čerstvé nebo zmražené
  • 400/1 g paprik, červené, zmrazené nebo čerstvé
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml sójové omáčky
  • 200 ml šlehačky
  • 2 polévkové lžíce chilli omáčky
  • Sůl, pepř, cukr
  • 240/1 g rýže Basmati

Příprava:

  1. Kuřecí prsíčka nechte marinovat v sojové omáčce a vodě na nějakou dobu. Potom nakrájejte na malé kousky.
  2. Oloupejte, omyjte a nakrájejte šalotku a zázvor na malá kolečka.
  3. Jemně nasekejte kešu oříšky.
  4. Kousky kuřete ochuťte paprikou a krátce je opečte na vysokou teplotu ve velké pánvi nebo na pečicím plechu. Potom kuře vyjměte a opečte kešu oříšky, šalotku a zázvor.
  5. Pak přidejte brokolici a červenou papriku, kterou jste nakrájeli na malé kousky.
  6. Přimíchejte kukuřičný škrob a přidejte kuře.
  7. Přidejte zbytek sójové omáčky, šlehačky a chilli omáčky, uveďte kari do varu a přiklopte. Nechte vařit 10-15 minut.
  8. Ochuťte solí, pepřem a cukrem.
  9. Podle instrukcí připravte rýži basmati a podávejte ji s kari omáčkou.

Nutriční hodnoty:

Kcal, 840, 42 %

Tuky, 36 g, 51 %

Sacharidy, 70 g, 26 %

Proteiny, 57 g, 114 %