Zeleninové kuřecí kari s kešu oříšky a rýží
Složení:
- 600 kuřecích prsíček na plátky
- 3 šalotky
- 1 kus zázvoru
- 150 g arašídů, pražených a solených
- Paprika
- 400 g brokolice, čerstvé nebo zmražené
- 400/1 g paprik, červené, zmrazené nebo čerstvé
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 100 ml sójové omáčky
- 200 ml šlehačky
- 2 polévkové lžíce chilli omáčky
- Sůl, pepř, cukr
- 240/1 g rýže Basmati
Příprava:
- Kuřecí prsíčka nechte marinovat v sojové omáčce a vodě na nějakou dobu. Potom nakrájejte na malé kousky.
- Oloupejte, omyjte a nakrájejte šalotku a zázvor na malá kolečka.
- Jemně nasekejte kešu oříšky.
- Kousky kuřete ochuťte paprikou a krátce je opečte na vysokou teplotu ve velké pánvi nebo na pečicím plechu. Potom kuře vyjměte a opečte kešu oříšky, šalotku a zázvor.
- Pak přidejte brokolici a červenou papriku, kterou jste nakrájeli na malé kousky.
- Přimíchejte kukuřičný škrob a přidejte kuře.
- Přidejte zbytek sójové omáčky, šlehačky a chilli omáčky, uveďte kari do varu a přiklopte. Nechte vařit 10-15 minut.
- Ochuťte solí, pepřem a cukrem.
- Podle instrukcí připravte rýži basmati a podávejte ji s kari omáčkou.
Nutriční hodnoty:
Kcal, 840, 42 %
Tuky, 36 g, 51 %
Sacharidy, 70 g, 26 %
Proteiny, 57 g, 114 %