Špenátový salát s hroznovým vínem, gorgonzolou a kešu ořechy
Složení:
- 200 g čerstvých špenátových lístků
- 150 g červených hroznů
- 3 polévkové lžíce octa
- 2 polévkové lžíce ostré hořčice
- 1 polévková lžíce medu
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
- 100 g Gorgonzola
- 75 g pražených kešu ořechů
- 50 g sušených meruněk
Příprava:
Hrozny omyjte a rozpulte, odstraňte semínka, pokud je to nutné. Na dresink smíchejte jablečný ocet, hořčici, med a olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
V misce smíchejte špenát, hrozny a dresink.
Gorgonzolu nakrájejte na jemné plátky.
Podávejte špenát a hroznovou směsí ozdobenou kešu ořechy, sušenými meruňkami a plátky Gorgonzoly.
Salát chutná nejlépe s bagetou a dipem z creme fraiche nebo omáčkou aioli.
Nutriční hodnoty:
Sacharidy, 20 g, 7 %
Tuky, 29 g, 41 %
Proteiny, 10 g, 20 %
Kcal, 380, 19 %
Nasycené tuky, 9 g, 45 %