×

Špenátový salát s hroznovým vínem, gorgonzolou a kešu ořechy

Složení:

  • 200 g čerstvých špenátových lístků
  • 150 g červených hroznů
  • 3 polévkové lžíce octa
  • 2 polévkové lžíce ostré hořčice
  • 1 polévková lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 100 g Gorgonzola
  • 75 g pražených kešu ořechů
  • 50 g sušených meruněk

Příprava:

Hrozny omyjte a rozpulte, odstraňte semínka, pokud je to nutné. Na dresink smíchejte jablečný ocet, hořčici, med a olivový olej a dochuťte solí a pepřem.

V misce smíchejte špenát, hrozny a dresink.

Gorgonzolu nakrájejte na jemné plátky.

Podávejte špenát a hroznovou směsí ozdobenou kešu ořechy, sušenými meruňkami a plátky Gorgonzoly.

Salát chutná nejlépe s bagetou a dipem z creme fraiche nebo omáčkou aioli.

Nutriční hodnoty:

Sacharidy, 20 g, 7 %

Tuky, 29 g, 41 %

Proteiny, 10 g, 20 %

Kcal, 380, 19 %

Nasycené tuky, 9 g, 45 %

Předchozí článek
Cantuccini s kešu oříšky
Další článek
Pesto z kešu oříšků