Pesto z kešu oříšků
Složení:
- 1 svazek bazalky
- 120 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 60 g čerstvého parmezánu
- 75 g arašídů, pražených a solených
- Sůl a pepř dle chuti
Příprava:
1. Otrhejte lístky bazalky a oloupejte česnek.
2. V mixéru rozmixujte bazalkové listy a česnek s olivovým olejem.
3. Přidejte kešu ořechy a jemně strouhaný parmezán a opět hezky rozmixujte.
4. V případě potřeby přidejte více soli a papriky.
5. S olivovým olejem a uložené do těsně uzavřeného kontejneru, pesto v ledničce vydrží ještě jeden měsíc.
Nutriční hodnoty:
Sacharidy, 4 g, 2 %
Tuky, 29 g, 41 %
Proteiny, 6 g, 12 %
Kcal, 299, 15 %
Nasycené tuky, 6 g, 30 %