×

Tarator s arašídy

Složení

  • 2 okurky, celkem 750 g
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 1 svazek kopru
  • 1 čajová lžička sirupu agáve
  • 2 špetky celého kmínu
  • 150 g přírodního jogurtu, 3,5 % tuku
  • 500 g podmáslí
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • Pepř
  • 30 g arašídů, pražených a solených
  • 1 stonek hladké petrželky

Příprava:

  1. Okurky omyjte a v případě potřeby oloupejte. Okurku nakrájejte na hrubé kousky a vložte do velké nádoby na salát.
  2. Nakrájejte česnek, uřízněte půlku kopru a dejte ho dohromady se sirupem agáve a kousky okurky.
  3. Přidejte jogurt, podmáslí a olivový olej. Důkladně rozmixujte v mixéru.
  4. Druhou okurku nahrubo nakrájejte a smíchejte s tekutinou, přidejte pepř. Zbývající kopr nakrájejte najemno a promíchejte.
  5. Polévku alespoň na hodinu nechte zchladit v lednici.
  6. Servírujte každou porci polévky s nahrubo nakrájenými arašídy a nasekanou petrželkou a podávejte s chlebem. Tuto polévku si v létě vychutnejte dobře vychlazenou.

Nutriční hodnoty:

Sacharidy, 15 g, 6 %

Tuky, 14 g, 20 %

Proteiny, 10 g, 20 %

Kcal, 228, 11 %

Nasycené tuky, 3 g, 15 %