Cantuccini s kešu oříšky
Složení:
- 250 g mouky
- 180 g cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1/2 lahve hořkého mandlového aroma
- 1 hrstka soli
- 25 g másla, o pokojové teplotě
- 2 vejce
- 175 g pražených kešu ořechů
Příprava:
- Na těsto: dejte na prkénko mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hořké mandlové aroma a sůl. Udělejte si ve středu dolíček a přidejte máslo a vajíčka.
- Prohněťte přísady, dokud nebude těsto lepkavé.
- Vmíchejte kešu oříšky a použijte trochu mouky, abyste mohli těsto vytvarovat do koule. Na 30 minut nechte vychladit.
- Těsto nakrájejte na 6 kusů. Každý kus vytvarujte do 25 cm dlouhé roličky.
- Na plech položte pečicí papír. Na plech položte válečky a nechte asi 8 cm mezi každým.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 minut. Nechte vychladnout a rolky podélně nakrájejte na 1 cm silné kousky.
- Sušenky položte na plech a znovu je pečte 10 min na 200 °C, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Nechte Cantuccini vychladnout a uchovávejte je v plechovce s víkem, aby zůstaly dobré a křupavé.
Nutriční hodnoty:
Kcal, 552, 28 %
Tuky, 20 g, 29 %
Sacharidy, 81 g, 30 %
Proteiny, 12 g, 24 %
Nasycené tuky, 6 g, 30 %